AcasăblogÎntrerupătoare Smart castiga teren in fata celor clasice

Întrerupătoare Smart castiga teren in fata celor clasice

Întrerupătoare smart au inceput sa devina tot mai frecvent utilizate in solutiile tehnice de implementare a echipamentelor electrice din cadrul unei instalatii electrice.

Ce este un întrerupător inteligent?

Întrerupătoarele smart se montează în locul unuia obișnuit și se conectează la rețeaua de internet a locuinței ( prin Wi Fi). Pentru pasionatii de tehnologie intrerupatoarele smart reprezinta solutia ideal pentru automatizarea modului prin care interactionam cu echipamentele de iluminat casnic.

Descărcăm apoi o aplicație gratuită pe smartphone cu care controlăm acel întrerupător. Cele două se conectează între ele folosind un server extern, accesibil via Wi-Fi sau 3G/4G.

Majoritatea aplicațiilor sunt compatibile atât cu telefoanele Android cât și cu iPhone. Ca aspect, arată ca un întrerupător normal dar cu un design mai modern și cele mai multe sunt acționate prin touch mai degrabă decât apăsare mecanică.

Ce este un întrerupător cu panou touch?

Un întrerupător cu panou touch îți permite să controlezi lumina din încăperile casei sau apartamentului tău printr-o singură atingere.

Având un aspect modern, vei reuși să înlocuiești întrerupătoarele obișnuite cu alternative hi-tech. Vei scăpa astfel de acel click de fiecare dată când vei dori să pornești sau să oprești lumina.

în funcție de design-ul pe care îl ai în minte pentru interiorul camerelor tale, te poți orienta spre panouri cu touch încastrate sau panouri cu touch aparente:

  • Întrerupătoare cu panouri touch încastrate nu ies în relief dinspre perete, fiind la același nivel și oferind o notă modernă încăperii.
  • Întrerupătoare cu panouri touch aparente au o grosime mai mare, ieșind puțin în relief, dar păstrând aceeași notă de modernitate. Important este să știi că ai mai multe variante atunci când vrei să faci aceste schimbări.

Întrerupătoarele smart pot fi interconectate între ele, se pot controla manual, de la distanță – utilizând aplicația pentru iOS sau Android și vocal (doar cele compatibile cu Amazon Alexa, Google Assistant sau Siri) și se pot utiliza pentru automatizări în diverse scenarii, împreună cu alte device-uri smart precum: senzori magnetici, de mișcare, camere inteligente, corpuri de iluminat, etc.

Beneficii in utilizarea intrerupatoarelor smart

O serie de beneficiiin montajul intrerupatoarelor smart se regasesc in fisa tehnica a acestuia insa din utilizarea frecventa a acestor dispozitive regasim alte benficii dupa cum urmeaza:

1. Control Simplificat
Întrerupătoarele smart îți permit să controlezi lumina și alte dispozitive din casa ta direct de pe smartphone. Fără mai multe întrerupătoare sau telecomenzi, totul este simplificat și la îndemână.

2. Economie de Energie
Prin monitorizarea și reglarea consumului, poți economisi semnificativ pe facturile de energie. Întrerupătoarele inteligente îți oferă control asupra modului în care utilizezi energia în casa ta.

3. Automatizare și Programare
Setează programe pentru luminile și dispozitivele tale, astfel încât să funcționeze exact atunci când ai nevoie. Economisește energie și bucură-te de confort fără efort.

4. Integrare cu Alte Dispozitive Inteligente
Întrerupătoarele smart se pot integra cu alte dispozitive inteligente din casa ta, cum ar fi termostate sau asistenți vocali, creând un ecosistem conectat și eficient.

5. Acces de la Distanță
Controlează-ți luminile și aparatele chiar și atunci când nu ești acasă. Verifică și ajustează setările prin intermediul aplicației, oferindu-ți o mai mare liniște.

6. Siguranță și Securitate
Prin programare și control de la distanță, poți folosi luminile pentru a simula prezența în casă, îmbunătățind securitatea. Stabilește rutine care îți oferă o protecție suplimentară.

7. Personalizare și Confort
Creează scene și rutine care să se potrivească nevoilor și stilului tău de viață. Bucură-te de confortul unei case inteligente care îți înțelege preferințele.

8. Ușurință în Instalare
Majoritatea întrerupătoarelor inteligente sunt ușor de instalat și configurat, chiar și fără experiență tehnică. Urmează instrucțiunile și începe să te bucuri de beneficii.

Montaj profesional intrerupatoare smart

electrician anre

Asiguram montaj profesional pentru toata gama de intrerupatoare Smart. Intra in legatura cu electricienii nostrii pentru a solicita montajul intrerupatoarelor smart.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te mai poate interesa

Aplicatia Hidroelectrica a fost lansata – iHidro App

Aplicatia Hidroelectrica este tot mai aproape de lansare iar conform cu ultimele date se preconizeaza undeva la...