AcasăblogMontajul unui tablou electric si rolul acestuia

Montajul unui tablou electric si rolul acestuia

Montajul unui panou sau tablou electric reprezinta cel mai important aspect in punerea in functiune a unei instalatii electrice la nivelul unei locuinte. Tabloul electric este de obicei regasit la intrarea in locuinta fiind echipat cu o serie de elemente ce confera distributia energiei electrice in locuinta ta.

Rolul unui tablou electric

Panoul electric sau tabloul de distributie si de siguranta, asa cum mai este cunoscut acesta, are rolul de a gazdui aparatajele modulare, de a asigura distributia electricitatii si de a proteja circuitele din locuinta de scurtcircuite sau suprasarcini.

Tabloul electric distribuie energia electrică către toate circuitele electrice din casa ta și este un punct central care oferă un întrerupător principal pentru a opri alimentarea electrică din întreaga locuință.

Pe piață există două tipuri de siguranțe pentru protectia circuitelor electrice:

  • Siguranțe fuzibile
  • Siguranțe automate

Montajul unui tablou electric

Montajul unui tablou electric trebuie facut de un electrician autorizat ANRE astfel incat pe langa montajul aferent este necesar si sigiliul de siguranta al tabloului.

Pentru a monta un tablou electric este necesar sa urmarim cativa pasi tehnici cu ajutorul carora putem realiza un montaj sigur si eficient pentru toate tipurile de tablouri electrice.

  1. Liniile de alimentare electrică aduse la tablou trebuie etichetate, astfel încât să nu existe confuzii și să fie distribuite greșit.
  2. Monatare acarcasei si a sigurantelor tabloului electric;
  3. Racordarea circuitelor electrice;
  4. Instalarea panoului frontal si punerea in functiune a tabloului electric;
  5. Verfificarea tuturor elementelor ce alcatuiesc tabloul electric si asigurarea parametrilor optimi de functionare.

Elemente de baza intr-un tablou electric

Siguranța principală a unui tablou electric are un amperaj mai mare și servește ca întrerupător principal pentru întregul tablou electric. Este concepută pentru a opri alimentarea cu energie a întregii clădiri sau rețele în caz de urgență sau atunci când trebuie efectuate reparații electrice sau lucrări de întreținere.

Tot în cadrul tabloului electric pot fi regăsite și diverse bare sau punți metalice care rulează de-a lungul interiorului tabloului și acționează ca un conductor pentru electricitate. Acestea oferă o cale pentru ca electricitatea să circule de la întrerupătorul principal la întreruptoarele individuale și la diferitele circuite din clădire.

  • Bara de distribuție nul – Bara de distribuție nul este o bandă metalică care este conectată la firul nul al fiecărui circuit din clădire.
  •  Bara de împământare – este o bandă de metal care este conectată la firul de împământare al fiecărui circuit din clădire. Oferă o cale pentru ca electricitatea să circule către pământ în cazul unei suprasarcini cauzate de evenimente exterioare instalației (de exemplu, în cazul trăsnetelor) sau a unei alte defecțiuni electrice.

Montaj profesional tablou electric

electrician autorizat in bucuresti

Pentru montajul unui tablou electric si pentru punerea in functiune a instalatiei electrice va asteptam la numarul nostru de telefon.

Asiguram montaj profesional pentru toate elementele regasite in cadrul unui panou sau tablou electric. Te asteptam in rubrica noastra de contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te mai poate interesa

Aplicatia Hidroelectrica a fost lansata – iHidro App

Aplicatia Hidroelectrica este tot mai aproape de lansare iar conform cu ultimele date se preconizeaza undeva la...